برای تربیت موفقیت آمیز فرزندانمان، قوانین جهانی موفقیت را به كار بگيريم
1) قانون علت و معلول
هر چیز به دلیلی رخ می دهد. برای هر علتی معلولی است و برای هر معلولی، علت یا علت های به خصوصی وجود دارد، چه از آن ها اطلاع داشته باشیم چه نداشته باشیم. چیزی به اسم اتفاق وجود ندارد. در زندگی هر کاری را که بخواهیم می توانیم انجام دهیم به شرط آن که تصمیم بگیریم که دقیقا چه می خواهیم و سپس عمل کنیم.رفتارهاي كودكان معلول هستند به علت آن ها فكر كنيم.
2) قانون ذهن
ما تبدیل به همان چیزی می شویم که درباره آن بیشتر فکر می کنیم. پس همیشه درباره چیزهایی فکر کنیم که واقعا طالب آن هستیم.در مورد کودکانمان هم همین طور
3) قانون عینیت یافتن ذهنیات
دنیای پیرامون ما تجلی فیزیکی دنیای درون ماست. ما مي توانيم زندگی مورد علاقه خود را در درون خود خلق کنیم. فرزند ایده آل خود را با تمام جزییات آن مجسم کنیم و این تصویر ذهنی را تا زمانی که در دنیای پیرامون ما تحقق پیدا کند حفظ کنیم.براي رسيدن به تصوير ذهني امان برنامه ريزي كنيم.
4) قانون رابطه مستقیم
زندگی بیرونی ما بازتاب زندگی درونی ماست. بین طرز تفکر و احساسات درونی ما، و عملکرد و تجارب بیرونی مان رابطه مستقیم وجود دارد. موفقیت های ما در تربيت فرزندمان ،بازتاب دنیای درونی ماست.
5) قانون باور
هر چیزی را که عمیقا باور داشته باشیم و برایش تلاش کنیم به واقعیت تبدیل می شود. پس باورهای محدودکننده ای را که مانع موفقیت ما هستند شناسایی کنیم و آن ها را مدیریت کنیم.برای رسیدن به باورهایمان تلاش کنیم و از تمامی منابع موجود بهره برداری کنیم

کودکان دردوران پیش از دبستان، همان قدر که وانمود می کنند می تواننند بخوانند، به نوشتن هم وانمود می کنند. آن ها اغلب نوشتن را با گذاشتن علامت هایی روی کاغذ آغاز می کنند. آن ها این علامت ها را نوشته می نامند. آن ها با خط خطی کردن کاغذ به شکل یک فهرست، کشیدن خطوط و دایره و پرکردن صفحات با علامت های مختلف، طرح هایی می کشند و آن را یکداستان می نامند.
در مهدکودک به تدریج اشکال هدف دارتر و شبیه تر به حروف واقعی می شوند و کمتر اتفاقی هستند. درپایان یک سال آموزشی در مهدکودک، بسیاری از کودکان می توانند اسم خود و جمله های ساده ای مانند "دوستت دارم" را بنویسند.
بچه ها بیشتر از علامت های نوشتاری در بازی های خیالی شان استفاده می کنند. آن ها وانمود به نوشتن برگه جریمه، نسخه پزشکی، صورت حساب خرید، پیغام های تلفنی و سفارش غذا می کنند. آن ها شیوه های رسمی و شکل های مختلف حروف در نوشتن را از راه بازی و جستجو و کشف کردن با شکل های ابداعی خودشان تجربه می کنند. بسیاری از این نشانه های ابتکاری درنظر ما بی معنی اند، اما این نوع تجربه نوشتن دراین سن مناسب است. شما ممکن است بیشتر به آن چه کودک تان تلاش می کند بنویسند توجه کنید تا شیوه نوشتن کودک. درصورتی که میل وانگیزه برای نوشتن دراین سن بسیار مهم تر است از درست و کامل نوشتن واژه ها.
گاهی نقاشی و خط خطی کردن یا به اصطلاح "سیاه کردن کاغذ" درسن پیش ازدبستانی عادی است. کودکان پیش دبستانی، نقاشی هایی را می کشند و یک یا چند حرف الفبا یا شکل هایی شبیه به حروف الفبا را هم در کنار آن ها می کشند. شاید آن ها از نقاشی در تلاش شان برای تجربه نوشتن حروف الفبا استفاده می کنند، که نقاشی کردن، ساده تر و آشنا تر از نوشتن است. کودکان آزادانه و از راه بازی، ترکیبی ازتصاویر، اشکال و واژه ها را برای تجربه نوشتن به کار می برند. برای تقویت مهارت نوشتن درکودک تان می توانید از او بخواهید داستانش را برای شما تعریف کند. به او اجازه دهید تا منظور خود را از تصاویر و علامت ها بیان کند. می توانید گاهی با نوشتن جمله هایی کوتاه در یادآوری قصه اش به اوکمک کنید.
ادامه مطلب...
سرزنش نکنید
یکی از نکات مهم در مواجهه با کودکی که حاضر نیست از مادر جدا شده و به مهدکودک یا خانه اقوام یا حتی کلاس برود، این است که به هیچ عنوان نباید کودک را به دلیل اضطرابش مورد تمسخر قرار دهید و باید با هم راهی برای حل آن بیابید.
او را مستقل کنید
برای ایجاد استقلال به او آموزش دهید که کیف مهدکودکش را خودش آماده کند. یادتان باشد تقویت رفتار مطلوب کودک از طریق پاداش دادن بسیار موثر خواهد بود.
برایش هدیه بگیرید
یک هدیه کوچک برای فرزندتان بخرید و به او بگویید وقتی که میروید تا او را از مهدکودک به منزل ببرید، هدیه را برایش میبرید. با این کار هم او مطمئن میشود که شما بازخواهید گشت و هم اینکه نفس هدیه در او هیجان ایجاد میکند.
برایش دوست پیدا کنید
میتوانید روابط خارج از مهد کودک را با والدین دیگر بچهها برقرار کنید و اجازه دهید برخی از آنها به منزلتان بیایند تا آتنا با آنها بازی کند. اگر او بتواند با یکی، دو نفر در مهدکودک دوست شود تمایل بیشتری به رفتن به مهدکودک نشان خواهد داد.
او را تنها بگذارید
با فراهم کردن اوقاتی که کودک بتواند لحظاتی را بدون مادر سپری کند میتوان به آماده شدن کودک کمک کرد. مثلا با تنها گذاشتن کودک در اتاقی برای بازی یا سپردن او به یکی از نزدیکان و خروج از منزل برای ساعاتی میتوانید زمینه مناسب را ایجاد کنید.
حتما خداحافظی کنید
حتی اگر کودک 6 ماهه است با او با آرامش خداحافظی کنید و وقتی که برمیگردید با آرامش برخورد کنید و افراط در احساسات نداشته باشید. به این ترتیب اعتماد به مادر در کودک شکل میگیرد. این موارد زمینهساز امنیت کودک برای جدایی و کاهش اضطراب او برای جدایی است. اگر این توضیحات کافی نبود باید از مشاوره کمک بگیرد.
آیا از اینکه فرزندتان کارهای خوبی انجام نمی دهد، دادتان در آمده است؟ باید دست از سخنرانی بردارید و روش تربیتی خود را تغییر دهد و جالب کنید. در خلال بازی می توانید مسوولیت، صداقت، همدلی، صبر و ... را به کودک خود بیاموزید.
این روش بسیار کارساز است زیرا کودک متوجه نمی شود به او درس اخلاق می دهید و خیلی راحت آنها را قبول می کند و به مرور یاد می گیرد رفتار درست چیست و در موقعیت های مختلف چه واکنشی باید نشان دهد.
1. قطار بسازید
روش بازی: برای این بازی به چند جعبه مقوایی بزرگ نیاز دارید که کودک و دوستانش بتوانند راحت داخل آن بنشینند. بعلاوه، ابزار کار نیز همچون کاغد رنگی، چسب، ماژیک، مداد رنگی، استیکر و ... به آنها بدهید و از آنها بخواهید تا هر کدام جعبه خود را به قطار تبدیل کنند. هنگامی که آنها می خواهند قسمت بیرونی واگن خود را تزیین کنند و برای آن چرخ، پنجره یا ... بگذارند، آنها را راهنمایی کنید تا با همکاری هم چند واگن پشت سر هم قطار را بسازند.
نکته آموزشی این بازی: پشتکار. این بازی که مبتنی بر کار گروهی است، حس انجام، ادامه و به ثمر رساندن کاری را به کودک منتقل می کند. کودک با این بازی می آموزد در نتیجه تلاش های خود به نتیجه خوبی می رسد. می آموزد برای رسیدن به هدف باید تلاش کرد و در این مسیر از دوستان نیز کمک گرفت.
نکته آموزشی والدین: توجه داشته باشید، ممکن است کودک از این بازی خوشش بیاید و بخواهد دوباره و دوباره آن را انجام دهید. بنابراین، جعبه های را دور نریزید.
ادامه مطلب...
آیا تاکنون با کودکانی مواجه شدهاید که برای بهدست آوردن کوچکترین چیز آنقدر داد و فریاد به راه مياندازند که والدینشان کلافه ميشوند و عاقبت درخواست آنها را ميپذيرند؟
والدین زیادی هستند كه به دلایل مختلف از جمله عدم اطلاع از مهارت فرزندپروری، نداشتن احساس مسوولیت در مورد آینده فرزندان، نداشتن صبر و حوصله، برخوردهای هیجانی و احساسی و... بهراحتی به درخواستهای غیرمنطقی آنها عمل میکنند.
در مقابل درخواستهای غیرمنطقی این بچهها باید چه رفتاری انجام داد؟
برای رسيدن به پاسخ این سوال، با دکتر پیمان هاشمیان، روانپزشك، فوقتخصص كودك و نوجوان و استاديار دانشگاه علوم پزشكي مشهد به گفتوگو نشستهايم.
• در مقابل کودکی که میخواهد هر چیزی را به زور و با جیغ و فریاد بهدست آورد، باید چه رفتاری داشت؟
رو ادامه کلیک کنید
ادامه مطلب...
فعاليتهاي آموزشي مناسب در دورهَ پيش دبستان
o مشاهده : مشاهده ، مهارت به كارگيري حواس ( يك يا چند حس ) به منظور جمع آوري اطلاعات دربارهَ اشياء و پديده ها تعريف شده است .
o گردش علمي : در الگوي گردش علمي جامعه به عنوان يك مركز ياد گيري تلقي مي شود . اين الگو فرصت هايي را براي كسب تجارب و فعال شدن نوآموز در فرآيند آموزش فراهم مي كند.
o اجراي آزمايش : روش اجراي آزمايش بر اصول يادگيري اكتشافي استوار است به آن معني كه در اين روش مستقيماً چيزي آموزش داده نمي شود بلكه موقعيت و شرايطي فراهم مي گردد تا نوآموزان ، خود ،از طريق آزمايش ، با به كار بردن وسايل و تجهيزات و مواد دربارهَ مفهوم خاص تجربه كسب مي كنند .
o بحث گروهي : گفت و گويي است سنجيده و منظم دربارهَ موضوعي معين كه مورد علاقه َ مشترك شركت كنندگان در بحث است . در اين روش مربي موضوع يا مساَلهَ خاصي را با انتخاب خود و يا نو آموزان دربارهَ آن به مطالعه ، انديشه ، بحث و اظهار نظر مي پردازند و جمع بندي و نتيجه گيري مي كنند.
o شعر: شعر عبارت از اثري است كه در آن احساس ، عاطفه و انديشه هاي شاعر به گونه اي از راه كاربرد زبان و يا استفاده از عناصر شعري از نوع احساس و عاطفه ، خيال اانگيزي ، موسيقي شعر ، شكل و ساختار و ... بيان مي شود . در شعر كودك علاوه بر اين ويژگيها محتوي آموزشي نيز مد نظر است كه بايد از صافي هنري شعر گذشته و بصورت غير مستقيم به كودكان منتقل شود .
o قصه يا داستان : قصه يا داستان به نوشته اي گفته مي شود كه در آن نويسنده فكر اصلي خود را در قالب حكايتي به خواننده ارائه مي دهد . قصه مي تواند كاملاً تخيلي و غير واقعي باشد و يا واقعيات زندگي در آن به رنگ و روغن تخيل و پرداخت نويسنده آرايش ديده باشد . آنچه باعث كشش و جذابيت قصه مي شود ماجرا و رويدادها و مفهوم اصلي و پيام نويسنده به صورت غير مستقيم مي باشد.
ادامه مطلب...
والدین ، هیچ گاه اطمینان ندارند که آیا به اجبار کودک را به مدرسه فرستادن کار درستی است یا نه؟ آنها به طور دقیق نمی دانند که آیا کودک ، واقعا احساس ضعف و بیماری کرده یا مثل بسیاری از کودکان که گاهی دلشان نمی خواهد به مدرسه بروند بهانه گیری می کند. در خانه هایی که مدرسه رفتن کودکشان به صورت مشکل در آمده صبحهای زود، مالامال از اشک و دعوا و سر و صداست.
بعضی از کودکان صبح که از خواب بیدار می شوند، می گویند که به مدرسه نمی رویم و تعداد دیگرشان تمارض به دل درد و سردرد می کنند، یا با آه و ناله اعلام می کنند که حالشان خوب نیست. مهم نیست فرزندتان چگونه حالت اضطراب و نارضایتی خود را نشان می دهد، بلکه آنچه اهمیت دارد این است که شما با دلداری دادن ، اعتماد به نفس او را تقویت کنید؛
ادامه مطلب...
کاردستی گل کاغذی
وسایل مورد نیاز: 1- برگه A4 سفید 2- چسب نواری 3- مداد 4- قیچی 5- سیم های تزیینی پرز دار رنگی
کاردستی گل کاغذی ابتدا دست خود را روی برگه گذاشته و دورالگو دست خود را با مداد بر روی کاغذ بکشید،3 بار این کار را انجام دهید که 3 الگو بدست آورید.سپس دور آن را با قیچی ببرید.
ادامه مطلب...
این مقاله راهکارهایی را برای شما فراهم می کند تا بتوانید رشد شناختی کودکان خود را ارتقاء دهید بدون شک یکی از مهمترین و موثرترین دوران زندگی آدمی دوران کودکی است. دورانی که در آن شخصیت فرد پایهریزی شده و شکل میگیرد. امروزه این حقیقت انکارناپذیر به اثبات رسیده است که کودکان در سنین پایین (طفولیت) فقط به توجه و مراقبت جسمانی نیاز ندارند، بلکه این توجه باید همه ابعاد وجودی آنها شامل رشد اجتماعی ، عاطفی ، شخصیتی و شناختی را دربر گیرد. این ابعاد عوامل تعیین کننده و اساسی یک انسان هستند که از دوران کودکی پایهگذاری و شکل میگیرند. با توجه به اهمیت هر یک از این موضوعات در این یادداشت سعی می گردد که تاکید بیشتری بر رشد شناختی کودکان صورت گیرد.به طور کلی رشد شناختی عبارت است از رشد فرد در طول زمان ،
ادامه مطلب...
حدود دو هزار و هفتاد سال پيش يکی از فرماندهان رومی به نام کراسوس، میخواست به کشور ايران حمله کند. او با سپاهيانش که چهل هزار نفر بودند، به سوی ايران حرکت کرد. در آن زمان مردی به نام اُرود پادشاه ايران بود. او از سپاه خود خواست که دليرترين فرمانده را از ميان خود انتخاب کنند. آنها جوانی بیباک و باهوش به نام سورنا را انتخاب کردند. سورنا با ده هزار سرباز به سوی سپاهيان روم حرکت کردند. او به سواران سپاهش گفت: به سوی سربازان رومی برويد، کمی با آنها بجنگيد و سپس عقبنشينی کنيد. سربازان رومی که فکر میکردند سربازان ايرانی را شکست دادهاند به دنبال آنها به راه افتادند. آنگاه سورنا به تيراندازان ماهر خود که پشت تپهها پنهان شده بودند، دستور داد که رومیها را تيرباران کنند. سرانجام سورنای باهوش توانست سپاه چهل هزار نفری (40000) روميان را شکست دهد، در حالیکه خودش فقط ده هزار (10000) سرباز داشت. او توانست کشور ما را از دست رومیها نجات دهد.
فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، ماه خدا، ماه رحمت و آمرزش و بهار قرآن
بر همه مسلمانان جهان مبارک باد.
رمضان شهر عشق و عرفان است / رمضان بحر فیض و احسان است
رمــضــــان، مــاه عــتــرت و قــرآن / گــــاه تــــجدید عهد و پیمان است . . .
********************************
در خلوت شب ز حــق صـدا می آید / از عطر سحر بوی خدا می آید
با گوش دگر شنو به غوغای سکوت / کز مرغ شب ، آواز دعا می آید . . .
*******************************
حکمت روزه داشتن بگذار / باز هم گفته و شنیده شود
صبرت آموزد و تسلط نفس / و ز تو شیطان تو رمیده شود . . .
فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، ماه خدا، ماه رحمت و آمرزش و بهار قرآن
بر همه مسلمانان جهان مبارک باد.
رمضان شهر عشق و عرفان است / رمضان بحر فیض و احسان است
رمــضــــان، مــاه عــتــرت و قــرآن / گــــاه تــــجدید عهد و پیمان است . . .
پرورش خلاقیت کودکان در دنیای امروزی نقش مهمی در آینده آن ها خواهد داشت، انسان های خلاق راه حل های جدید برای مشکلاتشان پیدا می کنند به همین دلیل شاد تر هستند و در زندگی موفق ترند. اما سوال این است که چگونه خلاقیت را پرورش دهیم؟
خلاقیت نیز مانند هوش انواع مختلفی دارد و هر یک از روشهای پرورش خلاقیت کودکان به تقویت یک یا چند بخش از خلاقیت کمک می کند.
خلاقیت در مجسمه سازی ، نقاشی و هنر های بصری به فرم و رنگ مربوط می شود در حالیکه ، خلاقیت در داستان نویسی به استفاده از کلمات و واژه ها بر می گردد. همچنین خلاقیت در مهندسی به استفاده های جدید از اشیای موجود و اختراعات نو مربوط می شود.
در این نوشته چند روش آسان از راه های پرورش خلاقیت در کودکان که برای کودکان در رده سنی مهد کودک، پیش دبستانی و دانش آموزان دوره ابتدایی مناسب است، آمده است:
بچه ها را از تلویزیون جدا کنید!
به جای نگاه کردن تلویزیون ، وقت کودک را با فعالیتهای مفرح دیگر پر کنید. تماشای زیاد تلویزیون، ازآن جا که فعالیتی است که کودک در آن منفعل است ، نقش منفی در پرورش خلاقیت کودکان وپیشرفت تحصیلی دانش آموزان دارد.
ادامه مطلب...
با این روش فرزند پیش دبستانی شما می تواند کتاب بخواند !کتابهایی انتخاب کنید که کودکتان را به چالش میکشاند و به پیشرفت بیشتر مهارتهای او کمک میکند. کتابهای الفبا، کتابهای شمارش اعداد یا کتابهایی که لغات جدید آموزش میدهند هم خوب است.
با اینکه اشکان کوچولو هنوز خواندن و نوشتن یاد نگرفته است اما وقت زیادی را هر روز صرف نگاه کردن به کتابها، ورق زدن آنها و تماشای عکسهای مختلف میکند. خطوطی از کتاب را که با خواندن هزار باره والدینش حفظ کرده است را برای خود بلند میخواند. حتی برای خود داستانسازی هم میکند و اینها فقط نشاندهنده یک چیز است: او کمکم به یک کتابخوان تبدیل میشود.
ادامه مطلب...
خط خوب يکي از مهارت هايي است که بايد از سن کم يعني از دوره ي آمادگي به دانش آموزان آموخته شود در غير اين صورت بخشي از فرايند ياددهي ، يادگيري دچار نقص خواهد شد (آموزش وپرورش بايد از خرد سالي شروع شود زيرا در اين مرحله اگر اموزش صورت گيرد پايدار تر خواهد بود)
از اين رو درک صحيح مکانيسم ها و عواملي که مي توانند باعث مشکلات دست خط شوند ضروري به نظر مي رسد در بسياري موارد ديده شده که مشکلات خوانايي دست خط بدون مداخلات در ماني بر طرف نمي گردد )
شرايط موثر بر بدخطي دانش آموزان
گانيه معتقد است که براي يادگيري دو دسته شرايط وجود دارد : شرايط دروني يادگيري و شرايط بيروني يادگيري . البته در بررسي علل بدخطي و بد آموزي خطي دانش آموزان دوره ي ابتدايي علاوه بر عوامل آموزشي و تربيتي و در حقيقت ، کار معلم ، که جزء شرايط بيروني هستند بايد شرايط دروني
ادامه مطلب...

همه ي والدين اميدوارند كه فرزندانشان به يكديگر عشق ورزيده و احترام بگذارند، يا حداقل از آنها انتظار دارند كه همبازي خوبي براي يكديگر باشند و رفاقت و سازگاري داشته باشند. با وجود اين، سروصداها و برخوردهاي بين فرزندان تنشهاي زيادي در خانه ايجاد مي كند و پدرو مادر را درمانده مي سازد. اما چه كنيم تا فرزندانمان يكديگر را دوست بدارند، همان قدر كه ما دوستشان داريم ؟ و چگونه مي توان كمي صلح و آرامش به فضاي خانه هديه كرد ؟
نكات مهمي در باره روابط بين خواهرها و برادرها وجود دارد، ازجمله :
- هريك از فرزندان به طور طبيعي به خواهر يا برادر خود عشق مي ورزند. آنها مي خواهند كه دوست بدارند و دوست داشته شوند.
- همه فرزندان نيازمند توجه و آغوش گرم والدين خود هستند. توجه مستقيم و انديشيدن به نيازها و خواسته هاي آنان و در دسترس بودن والدين از مهمترين نيازهاي كودكان به شمارمي آيند.
- زماني كه والدين به نيازهاي مهم كودكان توجه نكنند، آنها به آسيب ديدگي روحي دچار مي شوند كه به صورت نااميدي و بي اعتنايي بروز مي كند.
ادامه مطلب...

هدف اساسی هر نظام آموزشی این است که مهارت های لازم را به افراد ارائه کند تا بتوانند به عنوان عضوی مفید نقش موثری در جامعه ایفا کنند. با توجه به ویژگی های جامعه امروز ریاضیات در ارائه این مهارت ها سهم بسزایی دارد . چراکه ریاضیات با مشاهده ،سنجش ،محاسبه ،تحلیل ،استنباط ،قیاس ،اثبات و پیش بینی سروکار دارد و به عنوان یک نظام ارتباطی به ما کمک می کند تا فهم دقیق و درستی از الگوها و استدلال ، به دست آوریم.
امروزه هدف آموزش ریاضی در دوره ابتدایی به طور کلی تغییر کرده و دیگر بر یادگیری صرف چهار عمل اصلی تاکید نمی شود. زیرا ماشین حساب ها امروزه این کار را انجام می دهند. هم چنین روش های سنتی آموزش ریاضی نیز که روی تمرین و تکرار ،محاسبه و حفظ تاکید می کردند تا حدود زیادی دستخوش تغییر شده اند.
ادامه مطلب...
بازی عبارت است از هرگونه فعالیت جسمی یا ذهنی هدفدار که به صورت فردی یا گروهی انجام شود و موجب کسب لذت و برآورده شدن نیازهای کودک گردد. کودکان، نقاط قوت و ضعف خود از جمله تمایل به فرمان دادن یا فرمان بردن، تهاجم یا تسلیم، اجتماعی بودن یا منزوی بودن و همچنین احساسات دوستانه یا خصمانه، افسردگی یا شادی، امیال و آرزوهای خود را از طریق بازی نشان می دهند. کودکان به بازیهای متفاوتی می پردازند که هر کدام از بازیها نشان دهنده یکی از احساسات آنها می باشد. کودکان برای بیان رفتارهای پرخاشگرانه خود به بازیهایی می پردازند که در آن بتوانند با حمله و تخریب پدیده های عادی و معنوی راهی برای بروز خشم خود پیدا کنند. همچنین برای بیان آرزوها و امیال خود به رویا و تخیل می پردازند و برای رسیدن به هرآنچه که آرزو دارند خود را با بازیهای تخیلی سرگرم می کنند و سرانجام برای ساخت و پیدا کردن نقش مورد علاقه خود به بازیهای تقلیدی می پردازند. در ادامه انواع بازی کودکان شرح داده می شوند.
انـــــواع بـــــازی کودکـــــان
بازیهای جسمی:
بازیهای جسمی از قدیمی ترین انواع بازیها هستند. کودک برای خارج ساختن نیرو ( انرژی ) اضافی بدن خود و یا رهایی از خمودگی و خستگی، اوقاتی را به بازیهای جسمی اختصاص می دهد. از مشخصات این بازی، نیاز به محیط مخصوص بازی و توان جسمی کودک در اجرای بازی است. بازیهای جسمی می توانند هم به صورت گروهی و هم به صورت انفرادی و یا ترکیبی از هر دوی آنها انجام گیرند. |
ادامه مطلب...

کودکان دردوران پیش از دبستان، همان قدر که وانمود می کنند می تواننند بخوانند، به نوشتن هم وانمود می کنند. آن ها اغلب نوشتن را با گذاشتن علامت هایی روی کاغذ آغاز می کنند. آن ها این علامت ها را نوشته می نامند. آن ها با خط خطی کردن کاغذ به شکل یک فهرست، کشیدن خطوط و دایره و پرکردن صفحات با علامت های مختلف، طرح هایی می کشند و آن را یکداستان می نامند.
در مهدکودک به تدریج اشکال هدف دارتر و شبیه تر به حروف واقعی می شوند و کمتر اتفاقی هستند. درپایان یک سال آموزشی در مهدکودک، بسیاری از کودکان می توانند اسم خود و جمله های ساده ای مانند "دوستت دارم" را بنویسند.بچه ها بیشتر از علامت های نوشتاری در بازی های خیالی شان استفاده می کنند.
ادامه مطلب...
- قصه گویی و داستان خوانی اگر به روش درست انجام شود،کودک را به کتابخوانی علاقه مند خواهد کرد.
- برای برنامه کتابخوانی روزانه کتا ب های مناسبی که کودکان از آن ها لذت ببرند، برگزینید.
- برای هر برنامه کتابخوانی فعالیت های گوناگون هنری همچون نقاشی و نمایش تدارک ببینید.
- كودكان در این دوره بسيار كنجكاو هستند و پیوسته می خواهند جهان پيرامون خود را کشف کنند. کتاب هایی برگزینید که به کنجکاوی آن ها پاسخ گوید.
- كودك در مرحله سنی پيشدبستانی تخيل بسيار بالايی داردو داستانهای فانتزی را به سبب تخيل نيرومندی كه در آنها به كار رفته، بسيار دوست دارد. برای پاسخ به این نیاز کودکان کتابهای تصويری تخیلی مناسبی را برای خواندن برگزینید.
- بخش بزرگی از کتاب های تصویری ویژه کودکان پیش دبستانی است. کتا ب های تصویری دارای گونه های مختلفی هستند. مربیان کودکستان ها باید همه ی این گونه ها را بشناسند و با شیوه ها ی سهیم شدن کتاب های تصویری با کودکان آشنا شوند.
به نام خدا
داستان یک ضرب المثل:گر ملک اینست و همین روزگار زین ده ویران دهمت صدهزار
روزی انوشیروان پادشاه ساسانی همراه با وزیرش بزرگمهر حکیم،از کنار روستایی می گذشتند.خانه های روستا
خراب و ویران شده و مردمش آواره شده بودند.صدای آواز دو جغد به گوش شاه و وزیرش رسید.انوشیروان از بزرگمهر پرسید:« به نظر تو این دو جغد باهم چه می گویند؟»
بزرگمهر که همیشه می خواست شاه را متوجه وظیفه و مسئولیت هایش نماید از فرصت استفاده کرد و پاسخ داد:« پادشاها، یکی از این دوجغد دارد دختر جغد دیگر را برای پسرش خواستگاری می کند.»
شاه خندید و گفت:«چه جالب!مگرجغدها هم شیربها و مهریه می گیرند و دخترشان را شوهر می دهند؟»
بزرگمهر پاسخ داد:« بله این دوجغد هم دارند برسر شیربها چانه می زنند.»
شاه با کنجگاوی پرسید:« خوب چه می گویند؟»
ادامه مطلب...
تاب تاب تاب بازی
خدای من چه نازی
خدای خوب و دادار
خودت منو نگهدار
خدای مهربونم
با مادرم می خونم:
که این همه قشنگی
گل های ناز رنگی
خندیدن و محبت
سفره ی پر برکت
خورشید و ماه و شبنم
یا بارونای نم نم
هدیه ی تو به ماهاست
بودن تو چه زیباست
××××
مامان که نازنینه
فرشته ی زمینه
همش بوسم میکنه
گاهی لوسم میکنه
بهم میگه همیشه
خدا نخواد نمی شه!
میگه خدا می خنده
همیشه روی بنده
ما همه بنده هاتیم
تا همیشه باهاتیم
درست مثل اماما
علی حسین و زهرا
امام حسن و باقر
امام صادق شاکر
امام کاظم خندون
امام رضا- مهربون
امام جواد و هادی
با مهر خدادادی
امام عسکری ناز
مشغول راز و نیاز
با خدای مهربون
خدای هفت آسمون!
دخترک خوشگلم؟
گوش میدی جون دلم؟!
بعد امام عسکری
میشه امام آخری!
که آقای زمینه
نجیب و نازنینه
ما رو همه می شناسه
به دادمون می رسه
برا همه آدما
همش می کنه دعا
از طرف خدا جون
می شه مراقبمون
می دونی اسمش چیه/
اسمش امام مهدیه
قراره یک روز بیاد
بشه آقای همه

پازل حالات مختلف چهره
به راحت ترین و بی هزینه ترین روش
حالات مختلف چهره را به کودکان آموزش دهید.
ادامه مطلب...
زندگی مذهبی تابع آداب و ضوابطی است که کودک ازهمان دوران خردسالی باید بکوشد خود را با آن تطابق دهد. وقت شناسی ، انضباط در کار، محکم کاری ، رعایت حقوق و حدود ، انس به کار ، میل به سحر خیزی ، علاقه به خواب و استراحت پس از نماز عشاء ، تقسیم اوقات شبانه روز به ساعات کار و معاشرت و استراحت و ده ها مسئله از این قبیل در دوران کودکی باید سر و سامان پیدا کنند...
ادامه مطلب...
واحد کار آشنایی با فصل بهار
اهداف:
1- آشنایی با فصل بهار به عنوان فصل رویش و تحول در طبیعت و مقایسه آن با سایر فصول
2- آشنایی با میوه ها و گلهای بهاری
3- پروژه شناخت فواید خورشید و تاثیر آن در طبیعت
4- چگونگی تشکیل آب رودخانه ها و دریاها
5- پروژه باغبانی و توجه به گلها و گیاهان
ادامه مطلب...
خلاقیت بزرگترین و اثر گذار ترین قسمت از وجود هر انسان است که خدا در وجودش قرار داده است. رشد و تکامل جوامع زائیده انسان های خلاق جهان در طول تاریخ می باشد. خلاقیت عرصه گسترده ای دارد. از ساده ترین نقاشی گرفته تا ماهواره های پیش رفته ای که به فضا پرتاب می شوند. خلاقیت برآیند فرآیندهای ذهنی و شخصیتی فرد بوده و به تولیدات و آثاری منجر می شود که نو و بدیع بوده، خاصیتی متکامل داشته و با واقعیتها، منطبق بوده و در غایت به سود جامعه بشری هستند.
البته خلاقیت گاه گسترش خلاقیت های گذشتگان است و گاه فی البداهه
ادامه مطلب...
دخالت در صفحه نقاشی بچههای کم سن که به تکنیک اشراف چندانی ندارند، اشتباه است اما در مورد بچههای دبستانی بیشترین کمک والدین در زمینه انتخاب موضوع است. موضوع باید توجه بچه را جلب کند، باید به کودکشان اجازه دهند ذهنیت خود را بر کاغذ پیاده کنند.در مقاله ی بعد با طرح مباحثی چون : "چگونگی آگاهی والدین از استعداد کودکان" ،
" تعریف بچه ها از نقاشی " و غیره ، به ادامه ی این گفتگو خواهیم پرداخت
ادامه مطلب...
چگونه می توانم فرزندم را به خوردن سبزیجات علاقه مند کنم؟
خانم اسدی می پرسد:"دختر من از خوردن سبزیجات اجتناب می کند. چگونه می توانم مطمئن شوم او به اندازه ی کافی مواد مغذی دریافت می کند؟"
برای ساخت یک الگوی خوب، از خودتان شروع کنید و یک رژیم مغذی و پر از سبزیجات و میوه ها را برای خود مهیا کنید. بعضی از سبزیجات مانند هویج و یا کدوی سبز را خرد کنید و داخل غذاها، کلوچه ها، پنکیک ها و یا سوس های خانگی بریزید. سبزیجات را با چیزهایی که فرزندتان می پسندد تزیین کنید. مثلا به کلم بروکلی پنیر بزنید و یا کرفس را با کره ی بادام زمینی سرو کنید.
ادامه مطلب...
|
|
يك روز دو ماهيگير از كنار آبگير عبور كردند و قرار گذاشتند كه تور خود را بياورند تا ماهيها را بگيرند . سه ماهي حرفهاي ماهيگيران را شنيدند . ماهي سبز ، كه زرنگ و باهوش بود بدون اينكه وقت را از دست بدهد از راه باريكي كه آبگير را به جوي آبي وصل مي كرد ، فرار كرد .
|
|
|
ادامه مطلب...

هفت تا پرنده با هم تو لونه ای نشستند
مثل روزهای هفته هر یک به رنگی هستند
شنبه به رنگ پائیز همیشه زرد رنگه
یکشنبه رنگ سبزه مثل چمن قشنگه
دوشنبه نارنجیه رنگ قشنگ خورشید
سه شنبه ها بنفشه گل بنفشه خندید
چهارشنبه آبی رنگه به رنگ آب دریا
پنج شنبه رنگ نیلی چون آسمان شبها
جمعه به رنگ قرمز رنگ گلای زیبا
شادی کننید بخندید بازی کنید بچه ها
مشخصات كلي |
تاريخ : 20/9/88 عنوان كتاب : رنگ آميزي و طاحي با شعر ميوه ها موضوع درس : انواع ميوه و شكل و رنگ تعداد فراگيران : 10 نفر تعداد گروه ها : 2 گروه 5 نفره مدت جلسه : 35 دقيقه طراح : زينب مراد با راهنمايي استاد سيد حشمت اله مرتضوي زاده منبع : راهنماي تدريس نوشته ، سيد حشمت اله مرتضوي زاده تهران : انتشارات عابد |
وقت و زمان |
هدف كلي |
كودكان را با انواع ميوه و شكل و رنگ آنها آشنا كنيم . |
|
عنوان هاي فرعي |
1- انواع ميوه ها 2- شكل ميوه ها 3- رنگ هر ميوه |
|
هدف هاي جزيي |
كودكان در فرايند آموزش و تدريس مربي : 1- با مفهوم ميوه ها آشنا شوند . 2- شكل و رسم كردن آنها را ياد بگيرند. 3- رنگ هر ميوه را بدانند . 4- خاصيت هر ميوه را بفهمند . |
|
هدف هاي رفتاري |
كودكان پس از پايان آموزش و تدريس مربي بتوانند در كلاسي درس : 1- پنج مورد از انواع ميوه ها را نام ببرند ؟ 2- شكل سه تا از ميوه ها را رسم كنند ؟ 3- دو تا از ميوه ها را به درستي رنگ بزنند ؟ 4- خواص دو ميوه را بگويند ؟ |
|
روش هاي تدريس |
1- استفاده از كارت هاي تصويري 2- استفاده از شكل عروسكي ميوه ها 3- استفاده از ميوه واقعي ` |
|
رسانه هاي آموزشي |
1- كارت هاي ميوه |
ادامه مطلب...
نوع فعالیت : نقاشی
نام فعالیت : نقاشی آزاد با آب
مکان اجرا : حیاط آموزشگاه
مدت زمان اجرا : یک جلسه تعداد شرکت کنندگان : کل نوآموزان
وسایل مورد نیاز : سطل کوچک و قلم مو به تعداد نوآموزان
حوزه اهداف مورد نظر محدوده ی محتوا ( انتظارات )
علوم -- --
ریاضی -- --
هنر پرورش ذوق هنری و درک زیبایی ها - نقاشی کردن آزاد
اجتماعی شناخت محیط ، مقررات وقوانین اجتماعی و توسعه ی روابط اجتماعی - محیط اجتماعی (آموزشگاه)
- رعایت حال دیگران در نقاشی کردن روی دیوار
دینی -- --
زبان اموزی پرورش مهارت های زبان - تقویت مهارت گوش دادن
- گسترش گنجینه ی لغات (سطل، قلم مو،دیوار،حیاط، ، آموزشگاه
تربیت بدنی توسعه ی توانایی های جسمانی صحیح به دست گرفتن قلم مو جهت نقاشی کردن
شرح فعالیت :
ادامه مطلب...

نمایشی ، قصه گویی ، تماشاشی تلویزیون و..... ، با کودکان درباره ارتباطات جمعی و
1- بعضی از وسایل مانند رادیو ، تلفن ، روزنامه و رایانه ( کامپیوتر ) ، برای ارتباط
افراد با یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرند.
2- با این وسایل می توان با مردم کشورهای دیگر نیز ارتباط برقرار کرد.
3- این وسایل ، ارتباط را سریعتر، راحتر و دقیقتر می کنند.
4- از وسایل ارتباط جمعی باید به درستی استفاده کرد.
5- بعضی از این وسایل با برق و بعضی با باطری کار می کنند.
6- این وسایل به اندازه ها وشکل های مختلفی وجود دارند.
ادامه مطلب...
فعالیت هایی مناسب برای دست ورزی کودکان پیش دبستان
آموزش و پرورش پیش دبستان در ساختار آموزشی کلیه جوامع از اهمیت والایی برخوردار است. بررسی و یافته های پژوهشی نشان گر اهمیت و ضرورت آموزش و پرورش پیش دبستان در شکل دهی موفقیت های تحصیلی آنها در سال های ورود به آموزش رسمی، خصوصا پایه های اول مقطع ابتدایی است.
شناخت صحیح کودکان پیش دبستانی و آموزش غیر مستقیم و اصولی در این دوره بسیار حائز اهمیت است و متخصصان تعلیم و تربیت بر این باورند که تجارب و یادگیری دوران کودکی از مهم ترین عوامل تعیین کننده در سلامت جسم و روان افراد جامعه است. باید توجه داشت شناخت هر چه بیشتر از نحوه آموزش های مناسب و به روز کودکان پیش دبستانی
ادامه مطلب...
اين مطلب را با دقت بخوانيد واگر ديديد كودك شش سالهتان اين اشكالات را داشت، او را پيش پزشك متخصص اطفال ببريد.
1 -با كودكان همسن و سال خود نميتواند خوب ارتباط برقرار كند و معمولا در بازي كردن با آنها مشكل دارد.
2- در خانه دوست دارد تنها بماند و تمايلي به شركت در جمع ساير كودكان يا جمع بزرگترها ندارد.
3- اگر از او پرسيده شود دوست داري مانند چه كسي باشي نميتواند پاسخ بدهد.
4- احساسات خودش را بروز نميدهد. به عنوان نمونه خوشحال بودن يا نبودن او را نميتوان درك كرد. گوشهگيري دارد و كمتر حرف م
ادامه مطلب...
)
ويژه کودکان پيش دبستاني(6-3ساله)
براي رسيدن به اين هدف توجه به نکات زير ضروري است:
1- براي بازي با کودک زمان مناسبي را انتخاب کنيد.
2- در بازي به او آرامش دهيد، در حد توانايي هايش، از او انتظار داشته باشيد و در صورت عدم موفقيت او را تنبيه يا سرکوب نکنيد.
3- در حين بازي، تمام حواس تان معطوف به بازي باشد و به هيچ کار ديگري مشغول نشويد.
4- در تمام مراحل بازي، کودک را تشويق کنيد.
ما، در هر شماره با توجه به يک موضوع آموزشي، بازي و فعاليت هاي هدف داري در اختيارتان قرار مي دهيم تا در جهت رشد جسمي، ذهني و فکري فرزندتان از آنها استفاده کنيد
مي توانيد اين بازي ها را جمع آوري کرده، در زمان هاي مناسب از آن استفاده کنيد و به مادران ديگر نيز ارايه دهيد.
ادامه مطلب...
آموزگار کودک تان به پاس تلاشی که برای آموزش کودکان می کند، سزاوار یک سیب بزرگ و زیبا است!
امسال به فرزندتان پیشنهاد کنید تا یک مجسمه پاپیه ماشه سیب درست کند و به آموزگاری که دوستش دارد هدیه بدهد. این کار هنری فرزند شما را تشویق میکند تا خلاقانه بیندیشد، درباره مجسمه و شکل های سه بعدی یاد بگیرد و مهارتهای شناخت رنگها را در خود پرورش دهد.
مجسمه سیب پاپیه ماشه، با کاغذ معمولی و چسب مخصوص درست کردن مجسمه های پاپیه ماشه ساخته می شود. این ترکیب هنری قدیمی که ریشه در آسیا دارد و در فرهنگهای بسیاری تجربه شده است، به سادگی می تواند بر اساس توانایی و نیازهای این دوره از رشد کودک تنظیم شود. برای ساخت این کاردستی، می توانید از خمیر چسب کاغذ آماده که قابل خریداری از مغازه است استفاده کنید. هم چنین ممکن است فرزند شما (با کمک شما) بخواهد یکی از چند دستور ساخت خانگی این چسب را که در کتابها و یا اینترنت در دسترس است امتحان کند.
ادامه مطلب...
کتابخانه عمومی شهر باد نواهایم Bad Nauheim در آلمان، برای کودکان یک تا سه سال برنامه کتابخوانی برگزار می کند.
یک بار در ماه، صبح روز چهارشنبه، زمانی که برادر و خواهران بزرگ تر در کودکستان و یا دبستان هستند، کوچولوها همراه با پدر یا مادرشان به کتابخانه می آیند. خوش آمد گویی با اجرای ترانه کودکانه ای برگزار می شود. بعد از معرفی تک تک کودکان با نام کوچک شان، ساعت کتابخوانی آغاز می شود. هنگام خواندن کتاب به کودکان فرصت داده می شود تا آن ها نیز از یافته های خود از داستان، سخن بگویند و یا درباره آن پرسش کنند.
پس از پایان داستان، کودکان می توانند کتاب های تصویری را که ویژه آن ها انتخاب شده، تماشا کنند و ورق بزنند. گاهی اوقات نیز کودکان می آموزند تا کاردستی های ساده ای بسازند و یا قسمتی از داستان را نقاشی کنند.
بازی با انگشتها، شاعر: مصطفی رحماندوست، تصویرگر: هاله لادن، ویراستار: شراره وظیفه شناس. تهران: انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ۱۳۸۳، ۴۹ صفحه، مصور رنگی، گروه سنی ۰ تا ۴ و ۵ تا ۸ سال،
"بازی با انگشت ها" کتابی است با ۱۶ شعر و ۱۶ قصه از "پنج انگشت دست، "برگرفته از بازی ایرانی و کهن "لی لی لی لی حوضک" که همواره مورد علاقه کودکان بوده است.
این کتاب تلفیق شیرینی از "شعر"، "بازی"،" قصه" و "نمایش" است که هر کدام ابزار مناسبی برای آموزش به کودکان است. انگشت ها در هر قصه از این کتاب، وارد ماجرای تازه ای می شوند و به بازیگرانی جدید، جاندار و زنده تبدیل می شوند. راهنمای اجرای هر بازی در هر صفحه با حروف کوچکتر آورده شده است و هر قطعه شعر همراه با روش قصه گویی، چگونگی انجام آن بازی را در اختیار مادر، پدر، آموزگار یا مربی کودک قرار می دهد.
ادامه مطلب...